Zapékaná zelenina

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

kapustové listy (na pokrytí dna zapékací misky)
1 květák
2 stonky řapíkatého celeru i s pěknými lístky
asi 5 cm bílé části pórku
bylinkový olej:
já mám vlastní s
pažitkou
bazalkou
chilli papričkami
libečkem
rozmarýnem
muškátový květ
kmín
pepř
tymián
sůl
bobkový list
libeček (do vody na uvaření květáku)
voda (na květák)
1-2 stroužky česneku na dochucení květákové kaše
200 ml šlehačky
1 vejce
vývar z květáku

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu si očistíme.

  2. Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe.

  3. Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití. Květák rozšťoucháme s troškou vývaru a můžeme dochutit prolisovaným česnekem.

  4. Na dno vymaštěné misky vložíme kapustové listy, pak květákovou kaši. Pokapeme olejem, posypeme nakrájeným pórkem a řapíkatým celerem.

  5. Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Po této době zalijeme rozšlehanou smetanou s vejcem. Upečeme do zrůžovění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!