Sváteční buřtguláš

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

5 kvalitních špekáčků
1 kg brambor
3 velké cibule
4 zelené papriky
4 rajčata
1 feferonka
2 kostky Masoxu
1 balíček sladké papriky
1 velká lžíce koření Guláš
1/2 lžičky uzené papriky
2 velké lžíce hladké mouky
pepř, sůl
kmín, majoránka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a dozlatova osmažíme, vložíme špekáčky a krátce zarestujeme. Přidáme papriku, uzenou papriku, koření na guláš a špetku kmínu. Opeříme a promícháme. Přidáme nakrájené brambory, zelené papriky, rajčata, feferonku, Masox a zalijeme 750 ml vroucí vody.

  2. Připravíme z mouky a oleje světlou jíšku a až jsou brambory měkké, vmícháme ji do guláše. Krátce povaříme a odstavíme. Nakonec zaprášíme majoránkou.

  3. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!