Sváteční buřtguláš
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 5 kvalitních špekáčků
- 1 kg brambor
- 3 velké cibule
- 4 zelené papriky
- 4 rajčata
- 1 feferonka
- 2 kostky Masoxu
- 1 balíček sladké papriky
- 1 velká lžíce koření Guláš
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 2 velké lžíce hladké mouky
- pepř, sůl
- kmín, majoránka
- olej
Postup Sváteční buřtguláš
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme a dozlatova osmažíme, vložíme špekáčky a krátce zarestujeme. Přidáme papriku, uzenou papriku, koření na guláš a špetku kmínu. Opeříme a promícháme. Přidáme nakrájené brambory, zelené papriky, rajčata, feferonku, Masox a zalijeme 750 ml vroucí vody.
Připravíme z mouky a oleje světlou jíšku a až jsou brambory měkké, vmícháme ji do guláše. Krátce povaříme a odstavíme. Nakonec zaprášíme majoránkou.
Podáváme s pečivem.