Zeleninové kari s mladými kopřivami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- 1 větší nový brambor
- hrst zelených fazolových lusků
- 2 masitá rajčata
- 1/2 menšího květáku
- asi 3 cm zázvoru
- 2 chilli papričky
- hrst mladých kopřivových listů
- hrst petrželky
- sůl
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky asafoetidy
- čerstvé koriandrové lístky
- olej
Postup Zeleninové kari s mladými kopřivami
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji krátce osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přisypeme nasekané stroužky česneku a nadrobno nakrájený zázvor. Po chvilce přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, kostičky brambor, růžičky květáku a fazolkové lusky.
Necháme vše 5 minut dusit. Pak směs osolíme, přidáme všechno koření a opět necháme 5 minut dusit.
Pak přidáme nastrouhaná rajčata (rajče přepůlíme, řeznou stranou otočíme ke struhadlu a strouháme, až nám v ruce zbyde jen slupka), nasekané kopřivy a petrželku, podlijeme trochou vody a necháme dusit 15-20 minut. Před vypnutím vmícháme koriandrové lístky. Podáváme s indickými plackami chapati nebo s rýží.