Zeleninové kari s mladými kopřivami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 cibule
2 stroužky česneku
1 větší mrkev
1 větší nový brambor
hrst zelených fazolových lusků
2 masitá rajčata
1/2 menšího květáku
asi 3 cm zázvoru
2 chilli papričky
hrst mladých kopřivových listů
hrst petrželky
sůl
1/2 lžičky mletého koriandru
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky asafoetidy
čerstvé koriandrové lístky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přisypeme nasekané stroužky česneku a nadrobno nakrájený zázvor. Po chvilce přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, kostičky brambor, růžičky květáku a fazolkové lusky.

  2. Necháme vše 5 minut dusit. Pak směs osolíme, přidáme všechno koření a opět necháme 5 minut dusit.

  3. Pak přidáme nastrouhaná rajčata (rajče přepůlíme, řeznou stranou otočíme ke struhadlu a strouháme, až nám v ruce zbyde jen slupka), nasekané kopřivy a petrželku, podlijeme trochou vody a necháme dusit 15-20 minut. Před vypnutím vmícháme koriandrové lístky. Podáváme s indickými plackami chapati nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!