Kuřecí steak s hlívovou čepičkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- koření na pečené kuře
- grilovací koření
- hrubé koření na steaky
- oregano
- plátek másla
- olej
- sůl
- 250 g hlívy ústřičné
- malá cibule
- drcený kmín
- plátek másla
- pepř
- sůl
Postup Kuřecí steak s hlívovou čepičkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky osolíme, okořeníme veškerým kořením a jemně naklepeme, aby nám koření nepadalo a necháme odpočinout.
Nakrájíme si cibulku nadrobno, osmažíme jí na másle, přidáme pokrájenou hlívu, přidáme drcený kmín, pepř a osolíme, necháme podusit do měkka.
Poté si dáme na pánev trošku oleje s máslem, necháme hodně zahřát a kuřecí steaky opečeme po obou stranách dorůžova.
Při servírování dáme na talíř steaky, na ně dáme kopičku podušené hlívy a přelijeme výpekem ze steaků.