Jablkový perník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g polohrubé mouky
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 100-120 ml mléka
- 100 ml oleje
- 3 větší jablka
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžíce kakaového pudinku
- 1 lžíce majonézy
- 1 prášek do perníku
- ne plná lžička perníkového koření
- Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 1 Ledové kaštany
- 1 lžíce zakysané smetany
- kousek másla
Postup Jablkový perník
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku s cukry, kakaem, práškem, kořením a pudinkem. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, mléko, olej a majonézu.
Vše důkladně promícháme a vlijeme na plech s pečícím papírem (26x36 cm). Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 st. asi 25-30 minut. Propečenost zkoušíme špejlí.
Mezitím rozpustíme nad párou čokolády s máslem. Do rozpuštěné čokolády přimícháme smetanu. Perník necháme vychladnout, polevu rozetřeme a necháme ztuhnout.