Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g plece (4-5 plátků po asi 150 g)
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g uzené slaniny
- 1 lžička mleté papriky
- hořčice plnotučná nebo dijonská
- hladká mouka
- barevný pepř celý i mletý
- snítka rozmarýnu (nemusí být)
- sůl
- kousek sádla
Postup Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky. Maso osolíme, posypeme mletým pepřem a z jedné strany potřeme hořčicí.
Na kousku sádla vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Po chvíli vmícháme i česnek. Maso obalíme v mouce a oklepeme.
Přidáme ke slanině s česnekem a zprudka z obou stran opečeme. Vmícháme papriku a podlijeme horkou vodou.
Přidáme cca 6-8 kuliček barevného pepře, rozmarýn a pod poklicí dusíme do měkka. Občas obrátíme a podle potřeby podlijeme.
Kdo chce, může na závěr vybrat pepř a rozmarýn a šťávu propasírovat nebo rozmixovat. Já jsem nechala tak. Podáváme s kaší, rýži nebo těstovinami.