Vaječná omeleta na plech
Recepty, OstatníSuroviny
- 15 vajec
- různé druhy sýra (Niva, mozzarella, čedar, Hermelín...)
- různé druhy uzeniny (šunka, trvanlivý salám, pikantní klobása...)
- čerstvá zelenina (paprika, pórek, rajčata, houby..)
- sůl
- bylinky (petrželka, bazalka..)
Postup Vaječná omeleta na plech
Postup přípravy receptu
-
Sýry, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostičky.
Vejce rozšleháme, mírně osolíme a nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.
Na vejce rovnoměrně nasypeme veškeré pokrájené ingredience a navrch přidáme nasekané bylinky. Můžeme použít i některou oblíbenou směs koření.
Troubu vyhřejeme na 175°C a pečeme do ztuhnutí. Nakrájíme rádlem na porce (kostky) a podáváme buď se zeleninovým salátem, bramborovou kaší nebo vložené do rozkrojené, nejlépe celozrnné housky na způsob hamburgru.