Drůbeží paštika s houbami
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 250 g kuřecích prsou
- 200 g kuřecích jater
- 80 g tučné slaniny (špeku)
- 120 g čerstvých lesních hub nebo krémových žampionů
- 150 g anglické slaniny - plátky
- 1 kávová lžička soli
- 1/2 lžičky paštikového koření
- 20 g másla
- 2 žloutky
Postup Drůbeží paštika s houbami
Postup přípravy receptu
-
Maso a játra nahrubo umeleme nebo nakrájíme na kousky. Houby nakrájíme na plátky.
Na směsi másla a rozpečených kostiček špeku opékáme houby, dokud nepustí vodu. Zchladlé houby přidáme k masu s játry, okořeníme a přidáme žloutky. Dobře promícháme.
Pekáček nebo jednoporcové ramekinové misky vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, zbylou slaninou zakryjeme a pečeme při 180°C asi 40 minut.
Zchladlé vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem a brusinkami.