Univerzální kynuté těsto sladké

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g bezlepkové směsi Schar mix B
500 ml vlažného mléka
100 g rozpuštěného másla
80 g třtinového cukru
20 g vanilkového cukru
10 g psyllia
2 žloutky
1 sáček sušeného droždí (Labeta 7 g)

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse promícháme mléko a vlákninu. Necháme 10 min odpočinout. Přidáme cukr, žloutky, máslo a krátce promícháme.

  2. Nyní vsypeme mouku a droždí. Důkladně hněteme 5 min. Hotové těsto bude hladké a lehce lepivé, ale nebojte se. Přikryjeme mísu a dáme na teplé místo kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem (cca 1 hod).

  3. Rychlejší a jednodušší metoda je dát všechny suroviny do domácí pekárny a pustit program Těsto (hnětení + kynutí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!