Polomáčené třené kousky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 100 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 3 žloutky
- 140 g hladké mouky
- špetka prášku do pečiva
- čokoládová poleva
Postup Polomáčené třené kousky
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto naložíme do cukrářského (nebo pevného igelitového) sáčku s hladkou špičkou nebo bez zdobičky a stříkáme ho do tvořítek v silikonových platech asi do poloviny objemu - záleží na velikosti formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C dorůžova asi 10 minut.
Hotové upečené kousky ihned vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Formičky dobře vymyjeme a usušíme. Do každé formičky nalijeme lžičkou na dno trochu rozehřáté čokoládové polevy a vtlačíme upečený patřičný kousek zchladlého pečiva. Mírným tlakem čokoládu opatrně vytlačíme téměř k okraji, aby tam nezůstala vzduchová bublina.
Naplněné plato uložíme do chladna a pak cukroví opatrně vyklopíme.