Vepřové vařené maso v pikantní pastě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg vepřového plecka, laloku, krkovičky nebo kýty....kdo co má rád
4 PL sladké červené paprik
2 PL Podravky
1 hlava prolisovaného česneku
sůl, pepř
kořenová zelenina do vývaru
celý pepř a nové koření do vývar
1 PL feferon pasty

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyjeme, očistíme a dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, celý pepř a nové koření, osolíme jen decentně (nasolená bude pasta, tak pozor ať se nepřesolí) a vaříme pomalu do změknutí.

  2. Než se maso uvaří, dáme do misky suchou papriku, Podravku, prolisovaný česnek, 1 PL feferon pasty a čekáme, než se uvaří vývar. Následně přecedíme velkou naběračku polévky a pomalu přidáváme do misky, kde vidličkou mícháme pastu, až je stejnoměrně propracovaná, není ani hustá, ani řídká.

  3. Horké maso vytáhneme, celé omažeme v pastě, dáme na tác zchladnout a pak do lednice. Zbytek pasty rozmažeme ještě na maso na táce. Poté, co maso i pasta ztuhne, krájíme na plátky a klademe na chléb, pastou ještě maso lehce mázneme. Podáváme zavařené okurky a čerstvou zeleninu, ideální podávat studené pivo a červené víno, jako pohoštění večer pod pergolou je to dobrota.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!