Pečené krůtí stehno
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 570 g krůtího stehna
- 1 větší cibule
- 1 střední mrkev
- 1/2-1 lžička drceného kmínu
- 2 KL indické kari (vrchovaté)
- mořská sůl s chilli a česnekem (Kotányi) dle chuti
- 1 zelené jablko (kyselé)
- 3 malé meruňky (zralé)
- 2 PL olivového oleje
- 2 PL worcestru
- 1 KL medu (vrchovatá)
- 1 KL hodně pálivé papriky (rovná)
- 1/4 l vody
- Příloha:
- vařené brambory ve slupce
Postup Pečené krůtí stehno
Postup přípravy receptu
-
Maso jsem rozdělila na 6 menších kousků, dala ho do keramického hrnce, na něj jsem dala nakrájenou cibuli, zalila olejem, posypala kmínem, promíchala a přiklopila keramickou poklicí. Hrnec jsem dala do vyhřáté trouby na 185°C.
Poté jsem nakrájela jablko, meruňky se slupkou na centimetrové kostky, mrkev nakrájela na tenká kolečka a přidala je spolu do hrnce i s kořením kari, worcesterem, pálivou paprikou i medem, promíchala, přilila vodu, uzavřela poklicí a dala opět péct.
Mezitím jsem umyla brambory se slupkou, zalila je vodou a dala vařit. Brambory se slupkou nesolím.
Když bylo maso pěkně měkoučké, podávala jsem i s oloupanými bramborami.