Fazole na mrkvi a celeru
Recepty, LuštěninySuroviny
- plechovka velkých bílých fazolí
- 1 středně velká mrkev
- 1/4 středně velkého celeru
- 3-4 lžíce 7% Krémové Ramy
- tenký plátek másla
- 1 lžička solamylu
- sůl, pepř
- 1 malá lžička octa
Postup Fazole na mrkvi a celeru
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky.
V kastrůlku roztopíme máslo a mrkev s celerem na něm krátce orestujeme.
Směs osolíme, opepříme, podlijeme asi 1 a půl dl vody a dusíme cca 10 minut.
Do zeleniny přidáme scezenou plechovku fazolí, společně prohřejeme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali solamyl. Pak již jen krátce provaříme a podáváme s klobásou a chlebem.