Fazole na mrkvi a celeru

Recepty, Luštěniny

Suroviny

plechovka velkých bílých fazolí
1 středně velká mrkev
1/4 středně velkého celeru
3-4 lžíce 7% Krémové Ramy
tenký plátek másla
1 lžička solamylu
sůl, pepř
1 malá lžička octa

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky.

  2. V kastrůlku roztopíme máslo a mrkev s celerem na něm krátce orestujeme.

  3. Směs osolíme, opepříme, podlijeme asi 1 a půl dl vody a dusíme cca 10 minut.

  4. Do zeleniny přidáme scezenou plechovku fazolí, společně prohřejeme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali solamyl. Pak již jen krátce provaříme a podáváme s klobásou a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!