Jehněčí guláš

Recepty, Jiné maso

Suroviny

0,75 kg jehněčího masa (nejlépe z kýty nebo plece)
80 ml slunečnicového oleje
3 stroužky česneku
1 lžíce koření
1 lžíce vepřového sádla
2 cibule
20 g mleté papriky
1 lžíce rajského protlaku
0,2 l červeného vína
0,8 l vývaru
chléb na zahuštění
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Den předem naložte maso do nízkého hrnce s pokličkou nebo jiné uzavíratelné nádoby. Maso stačí nakrájet na na kostky, smíchat s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a nechat přes noc v chladu marinovat.

  2. Cibuli nakrájejte na drobno a osmažte na sádle, přidejte protlak a také zarestujte, ztratí se tak kyselost rajčat, ale zůstane krásná barva. Ke konci přisypte sušenou papriku. Papriku osmahněte jen krátce, ráda se připaluje a celý pokrm by mohl zhořknout. Přidejte maso i s marinádou a prudce ho zatáhněte. Osolte a opepřete. Přilijte víno a vývar a nechte cca 1,5 hodiny vařit, dokud není maso měkké. Guláš podáváme buď nezahuštěný, nebo zahuštěný chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.

  3. Servírovat lze přímo ve skleničkách weckovkách, které vypadají na stole krásně a můžete použít i pro ohřívání pokrmů v mikrovlnce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!