Restovaná játra s tymiánem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 5 -10 dkg anglické slaniny
- 1 cibule
- 3 - 4 stroužky česneku
- 1/2 kg kuřecích jater
- 3 rajčata
- 1 lžíce kečupu
- 2 - 3 lžíce olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- tymián
- sůl
Postup Restovaná játra s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, na nudličky nakrájenou slaninu a plátky česneku. Přidáme očištěná (odblaněná) drůbeží játra a za stálého míchání opékáme. Po chvíli přidáme nakrájená rajčata, tymián, čerstvě mletý pepř a kečup. Necháme vydusit šťávu z rajčat a nakonec dochutíme solí.
Podáváme s níže uvedenými přílohami a ozdobíme zeleninou.
Přílohy: čerstvý chléb nebo pečivo, rýže, opečené brambory, vařené brambory, bramborová kaše, hranolky nebo rösti.