Krůtí špízy teriyaki

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 řízky z krůtích prsou
hrst bílých sezamových semínek
Marináda:
1 rovná lžíce kukuřičného škrobu
100-150 ml studené vody
100 g hnědého cukru
100 ml sojové nebo tamari omáčky
80 ml jablečného octa
2 prolisované stroužky česneku
1 lžička mletého zázvoru
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omáčku smícháme a pomalu dáme vařit - stále mícháme. Zdá-li se nám moc hustá, můžeme trošku naředit vodou. Když omáčka začne bublat a zhoustne, hned ji odstavíme. Část odlijeme na servírování, do zbytku dáme maso pokrájené na velikost sousta a necháme marinovat asi hodinu.

  2. Krůtí kousky napícháme na špíz a pečeme v troubě na 200 st. Během pečení otáčíme a potíráme zbytkem marinády z misky, ve které bylo maso naložené. Můžeme péci i na grilu.

  3. Upečené špízy zasypeme sezamovými semínky a podáváme s rýží a teriyki omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!