Krůtí špízy teriyaki
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 řízky z krůtích prsou
- hrst bílých sezamových semínek
- Marináda:
- 1 rovná lžíce kukuřičného škrobu
- 100-150 ml studené vody
- 100 g hnědého cukru
- 100 ml sojové nebo tamari omáčky
- 80 ml jablečného octa
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- čerstvě mletý pepř
Postup Krůtí špízy teriyaki
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omáčku smícháme a pomalu dáme vařit - stále mícháme. Zdá-li se nám moc hustá, můžeme trošku naředit vodou. Když omáčka začne bublat a zhoustne, hned ji odstavíme. Část odlijeme na servírování, do zbytku dáme maso pokrájené na velikost sousta a necháme marinovat asi hodinu.
Krůtí kousky napícháme na špíz a pečeme v troubě na 200 st. Během pečení otáčíme a potíráme zbytkem marinády z misky, ve které bylo maso naložené. Můžeme péci i na grilu.
Upečené špízy zasypeme sezamovými semínky a podáváme s rýží a teriyki omáčkou.