Kuřecí žaludky v papiňáku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g chlazených kuřecích žaludků
1 lžíce slunečnicového oleje
1 střední cibule
1 slabá kávová lžička kmínu
půl lžičky pepře
sůl
1 lžička sladké papriky
trošku pálivé papriky
Na dochucení:
asi 2 či 3 špetky gyros koření
Na zahuštění:
2 dl plnotučného mléka
1 a ½ lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňákového kastrolu dáme olej, na něj pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Mezi smažením přidáme kmín a pepř. Pak na to přidáme omyté a okapané žaludky (krájím na půlky), dáme je na usmaženou cibulku a chvíli opékáme a dusíme (pustí si šťávu), osolíme, posypeme sladkou a pálivou paprikou, zamícháme, po chvíli podlijeme horkou vodou z konvice, papiňák zavřeme a žaludky v něm dusíme zhruba půl hodiny, podle druhu papiňáku méně či více.

  2. Když jsou žaludečky měkké, odklopíme poklici a rychle dovaříme. V plnotučném mléce rozkloktáme mouku (kdo rád hustší omáčku, dá trošku víc mouky) a mléčnou záklechtkou pokrm zahustíme. Provaříme nejméně 15 minut a mezitím dochutíme podle potřeby solí a kořením. Já jsem přidala i tři špetky koření gyros a pak to bylo ono.

  3. Hodí se k tomu rýže, těstoviny, brambory i knedlík, záleží, co kdo rád. Já jsem jedla jen s chlebem, a taky dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!