Kuřecí žaludky v papiňáku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g chlazených kuřecích žaludků
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 střední cibule
- 1 slabá kávová lžička kmínu
- půl lžičky pepře
- sůl
- 1 lžička sladké papriky
- trošku pálivé papriky
- Na dochucení:
- asi 2 či 3 špetky gyros koření
- Na zahuštění:
- 2 dl plnotučného mléka
- 1 a ½ lžíce polohrubé mouky
Postup Kuřecí žaludky v papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Do papiňákového kastrolu dáme olej, na něj pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Mezi smažením přidáme kmín a pepř. Pak na to přidáme omyté a okapané žaludky (krájím na půlky), dáme je na usmaženou cibulku a chvíli opékáme a dusíme (pustí si šťávu), osolíme, posypeme sladkou a pálivou paprikou, zamícháme, po chvíli podlijeme horkou vodou z konvice, papiňák zavřeme a žaludky v něm dusíme zhruba půl hodiny, podle druhu papiňáku méně či více.
Když jsou žaludečky měkké, odklopíme poklici a rychle dovaříme. V plnotučném mléce rozkloktáme mouku (kdo rád hustší omáčku, dá trošku víc mouky) a mléčnou záklechtkou pokrm zahustíme. Provaříme nejméně 15 minut a mezitím dochutíme podle potřeby solí a kořením. Já jsem přidala i tři špetky koření gyros a pak to bylo ono.
Hodí se k tomu rýže, těstoviny, brambory i knedlík, záleží, co kdo rád. Já jsem jedla jen s chlebem, a taky dobré.