Kuřecí játra se slaninou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 balíček kuřecích jater - 500 gramů
1 červená cibule
15 dkg libové slaniny nebo uzeného masa
1/2 l vody
1 lžička červená mletá paprika
1 lžička soli
1/4 lžičky pepře
1/4 lžičky drceného kmínu
l lžička gulášového koření
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce vody
2 lžíce hladké mouky
olej na smažení
malou cibuli na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra moc nekrájíme, stačí na polovinu nebo maximálně na čtvrtky.

  2. Do kastrólu dáme trochu oleje a na něm osmažíme červenou cibuli se slaninou nebo uzeným, přidáme nakrájená játra, orestujeme, přilijeme 1/2 litru vody a uvedeme do varu, přidáme koření a necháme 10 minut vařit.

  3. V hrnku si rozmícháme asi ve 4 lžících vody 2 lžíce hladké mouky na kašičku a tu pak za stálého míchání vlijeme do guláše a necháme ještě 10 minut provařit. Mouka nesmí být při ochutnání cítit na jazyku. Doředíme do požadované hustoty, popřípadě dosolíme. Na talíři zdobíme proužky cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!