Zapečená krkovička s pikantní hraškou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky
8 brambor
1 cibule
trochu špeku
100 g pikantní hrašky
pepř
sůl
oblíbené koření
sušená majoránka
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme dopoloměkka, nakrájíme na kostičky a spolu s hrubě nasekanou cibulí a drobně nakrájeným špekem opečeme na pánvi.

  2. Maso zlehka naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a posypeme oblíbenou kořenící směsí.

  3. Opečeme na oleji z obou stran.

  4. Do zapékací misky dáme vrstvu brambor, zhusta je zasypeme rozemnutou majoránkou a poklademe plátky masa.

  5. Výpek z masa trochu povolíme vodou nebo vývarem a nalijeme na maso.

  6. Hrašku vsypeme do misky a přidáme tolik vody, aby po rozmíchání vznikla směs hustoty hořčice.

  7. Nalijeme na maso a vložíme do dobře vyhřáté trouby.

  8. Asi po deseti minutách, kdy hraška začíná zasychat, potřeme povrch rozehřátým máslem a dopečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!