Zapečená krkovička s pikantní hraškou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové krkovičky
- 8 brambor
- 1 cibule
- trochu špeku
- 100 g pikantní hrašky
- pepř
- sůl
- oblíbené koření
- sušená majoránka
- olej
- máslo
Postup Zapečená krkovička s pikantní hraškou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme dopoloměkka, nakrájíme na kostičky a spolu s hrubě nasekanou cibulí a drobně nakrájeným špekem opečeme na pánvi.
Maso zlehka naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a posypeme oblíbenou kořenící směsí.
Opečeme na oleji z obou stran.
Do zapékací misky dáme vrstvu brambor, zhusta je zasypeme rozemnutou majoránkou a poklademe plátky masa.
Výpek z masa trochu povolíme vodou nebo vývarem a nalijeme na maso.
Hrašku vsypeme do misky a přidáme tolik vody, aby po rozmíchání vznikla směs hustoty hořčice.
Nalijeme na maso a vložíme do dobře vyhřáté trouby.
Asi po deseti minutách, kdy hraška začíná zasychat, potřeme povrch rozehřátým máslem a dopečeme dozlatova.