Vaječná tlačenka trochu jinak
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 6 vajec
- 1 nakládaná zelenina Moravanka
- 2 sterilované okurky
- 150 g měkkého salámu
- 1 majolka (100 g)
- 1 želatina na vaječnou tlačenku
- 3 papriky (kapie)
- sůl
- pepř
Postup Vaječná tlačenka trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Nálev z nakládané zeleniny scedíme, zeleninu nakrájíme na kostky a přidáme do misky k vejcím. Salám nakrájíme také na kostky. Přidáme majonézu, mírně osolíme, opepříme a vše promícháme.
Z paprik odkrojíme vršky, které pokrájíme na kostičky a přidáme ke směsi. Z paprik odstraníme semínka a vnitřek opláchneme.
Nálev ze zeleniny doplníme vodou na 300 ml (já použila nálev z okurek) a vsypeme želatinu. Rozmícháme a necháme chvilku nabobtnat. Pak přivedeme k varu a odstavíme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, vlijeme do směsi a promícháme.
Směs nalijeme do paprik a necháme vychladit v lednici (zakryjeme potravinovou folií.). Hotové krájíme na plátky a podáváme.