Uzené kuřecí kousky v pikantní majoránkové omáčce
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 uzená kuřecí stehna
- 150 g anglické slaniny
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 středně velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 řapíky celeru
- zeleninový gelový bujon (nebo domácí zeleninový či kuřecí vývar)
- 150 ml vody
- 200 ml smetany na vaření či šlehání
- 1 lžíce hladké mouky
- 4 feferonky Spicy Gold (Exclusive Efko)
- hrst čerstvých majoránkových lístků
Postup Uzené kuřecí kousky v pikantní majoránkové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Do větší pánve nalijeme olej, rozpálíme a přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu a kůži z kuřete. Vyškvaříme dokřupava. Přidáme na jemno nasekanou cibuli, česnek a feferonky.
Restujeme dosklovata. Maso obereme od kosti a překrájíme na velikost sousta. Přidáme do pánve, promícháme.
Vmícháme bujon z vajíčka nebo vlastní. Pokud máme gelový, přidáme cca 150 ml vody a necháme asi 10 minut provařit.
Řapíky celeru pokrájíme na proužky a šup s nimi do pánve. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do pánve. Povaříme cca 10 minut.
Úplně nakonec přidáme na jemno nakrájené majoránkové lístky. Zjemníme máslem. Podle chuti dosolíme. Vhodnou a skvěle ladící přílohou byly čerstvé tortellini con formaggi.