Uzené kuřecí kousky v pikantní majoránkové omáčce

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 uzená kuřecí stehna
150 g anglické slaniny
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 středně velká cibule
4 stroužky česneku
2 řapíky celeru
zeleninový gelový bujon (nebo domácí zeleninový či kuřecí vývar)
150 ml vody
200 ml smetany na vaření či šlehání
1 lžíce hladké mouky
4 feferonky Spicy Gold (Exclusive Efko)
hrst čerstvých majoránkových lístků

Postup přípravy receptu

  1. Do větší pánve nalijeme olej, rozpálíme a přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu a kůži z kuřete. Vyškvaříme dokřupava. Přidáme na jemno nasekanou cibuli, česnek a feferonky.

  2. Restujeme dosklovata. Maso obereme od kosti a překrájíme na velikost sousta. Přidáme do pánve, promícháme.

  3. Vmícháme bujon z vajíčka nebo vlastní. Pokud máme gelový, přidáme cca 150 ml vody a necháme asi 10 minut provařit.

  4. Řapíky celeru pokrájíme na proužky a šup s nimi do pánve. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do pánve. Povaříme cca 10 minut.

  5. Úplně nakonec přidáme na jemno nakrájené majoránkové lístky. Zjemníme máslem. Podle chuti dosolíme. Vhodnou a skvěle ladící přílohou byly čerstvé tortellini con formaggi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!