Rýžové pikeletky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 280 ml vody
- 14 g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
- 200 g rýžové mouky
- 25 g celozrnné pšeničné mouky
- 10 g fruktosy
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžíce oleje
- 1 bílek
- 1/4 lžičky bio kypřícího prášku
Postup Rýžové pikeletky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nalijeme vodu, přidáme mléko, olej a fruktosu. Prosejeme mouku, zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odležet. Ráno vmícháme droždí a dáme odpočívat do tepla na 2,5-3 hodiny.
Ve 2 lžících vody rozmícháme kypřící prášek a vmícháme ji do těsta. V čisté míse vyšleháme sníh z bílku a 2 lžic ledové vody. Opatrně zabalíme do těsta.
Mísu s těstem přikryjeme a necháme 30 minut v pokojové teplotě. Necháme si rozehřát pánev na mírném plameni, tvoříme malé placičky.
Pečeme tak dlouho, až je těsto na povrchu suché s velkým množstvím dírek a otočíme. Než dopečeme zbytek placiček, uchováváme hotové pikeletky v teplé troubě.