Dort s broskvemi

Recepty, Dorty

Suroviny

Světlé těsto:
4 vejce
200 g cukru
100 ml vody
100 ml oleje
200 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
Tmavé těsto:
4 vejce
200 g cukru
100 ml vody
100 ml oleje
200 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
kakao
Krém:
250 ml mléka
100 g cukru
15 g Solamylu
15 g polohrubé mouky
250 g másla
6 lžic vaječného koňaku

Postup přípravy receptu

  1. Světlé těsto: z bílků uděláme tuhý sníh, žloutky utřeme s cukrem do pěny, pak přimícháme olej, vodu, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec opatrně vmícháme bílky. Těsto vlijeme na vysypaný plech a při 180°C pečeme asi 35-40 minut.

  2. Tmavé těsto: z bílků uděláme tuhý sníh, žloutky utřeme s cukrem do pěny, pak přimícháme olej, vodu, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem a nakonec opatrně vmícháme bílky. Těsto vlijeme na vysypaný plech a při 180°C pečeme asi 35-40 minut.

  3. Krém: vše smícháme a uvaříme na sladkou kaši. Necháme úplně vychladnout. Po té přimícháme máslo a vaječný koňak. Důkladně promícháme. Skladujeme v ledničce.

  4. Z obou těst podle šablony vykrojíme požadovaný tvar, opatrně přeneseme na vybranou podložku tmavé těsto, potřeme 1/3 krému (na něj lze dát i marmeládu), opatrně na to položíme světlé těsto, pomažeme 2/3 krému, poklademe broskvemi, obalíme dort alobalem a polijeme želatinou. Zbylou třetinou krému pomažeme bok dortu a opatrně obalíme kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!