Bílá cibulová pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

170-180 g vody
200 g hladké mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
3 lžíce oleje
lžička soli
5-6 g čerstvého droždí
Náplň:
cibule
olej
sůl
bylinky:
pažitka
oregano
česnek
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pak necháme asi 40-50 minut vykynout.

  2. Vykynuté propracujeme, rozválíme na velikost plechu a necháme na něm vykynout (plech je třeba vymastit nebo těsto uložit na pečící fólii, v tom případě pamatovat na to, abychom z něj pizzu před krájením sundali).

  3. Těsto potřeme olejem smíchaným se solí a krájenými bylinkami (do oleje je možné vmíchat 1 rozetřený stroužek česneku), posypeme rozebranými půlměsíčky cibule, necháme dokynout a upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C). Kdo má rád, posype pizzu před dopečením trochou sýru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!