Bílá cibulová pizza
Recepty, PizzySuroviny
- 170-180 g vody
- 200 g hladké mouky
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 3 lžíce oleje
- lžička soli
- 5-6 g čerstvého droždí
- Náplň:
- cibule
- olej
- sůl
- bylinky:
- pažitka
- oregano
- česnek
- sýr
Postup Bílá cibulová pizza
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pak necháme asi 40-50 minut vykynout.
Vykynuté propracujeme, rozválíme na velikost plechu a necháme na něm vykynout (plech je třeba vymastit nebo těsto uložit na pečící fólii, v tom případě pamatovat na to, abychom z něj pizzu před krájením sundali).
Těsto potřeme olejem smíchaným se solí a krájenými bylinkami (do oleje je možné vmíchat 1 rozetřený stroužek česneku), posypeme rozebranými půlměsíčky cibule, necháme dokynout a upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C). Kdo má rád, posype pizzu před dopečením trochou sýru.