Kuře sweet and sour
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa nebo jakékoliv kuřecí maso zbavené kůže
- sůl podle chuti
- 1 malá cibule
- 2 lžíce oleje
- 2-3 stroužky česneku rozmělněné
- 2 červené papriky
- 9 lžič kečupu
- 3 lžíce vinného octa
- 4 lžíce třtinového cukru
- plechovka ananasu (227g)
- hrst solených kešu oříšků opražených nasucho
Postup Kuře sweet and sour
Postup přípravy receptu
-
Nasekanou cibuli mírně opékáme na rozpáleném oleji. Po 5 minutách přidáme česnek a po další minutě maso nakrájené na kousky.
Zprudka je opečeme ze všech stran dozlatova a pak osolíme.
Poté vmícháme papriky nakrájené na kousky a za stálého míchání opékáme 2-3 minuty, aby zkřehla.
Nakonec vmícháme ocet, kečup, cukr a kousky ananasu.
Necháme prohřát a podáváme posypané kešu oříšky.