Kuře po bengálsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 6 stroužků česneku
- 2 cibule
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- sůl
- 4 lžíce oleje
- Na dohotovení:
- 200 ml bílého jogurtu
- bujón nebo vývar podle potřeby
- trochu oleje
Postup Kuře po bengálsku
Postup přípravy receptu
-
Jednu cibuli a česnek nastrouháme, přidáme zázvor, kari koření, drcený kmín, obě papriky, olej a vytvoříme pastu. Touto pastou potřeme kuře.
Druhou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na trošce oleje. Na tomto základě opečeme kuře, nebo kuřecí naporcované díly ze všech stran a vložíme do pekáče i s výpekem.
Jogurt rozmícháme s vývarem cca se 2 dcl a nalijeme na kuře. Pečeme, až je maso měkké a krásně červené. Podáváme s vařeným bramborem.