Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 pstruzi
200 g anglické slaniny
150 ml smetany
60 g uzeného strouhaného sýra nebo jiného sýru
2 větší žampióny
4 šalotky
1,5 polévkové lžíce hladké mouky
80 g másla
čerstvý pepř
citrón
sůl
česnek
tymián
kopr
estragon
majoránka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy očistíme, omyjeme, vykostíme, rozdělíme na filety, pak je prosolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V hrnku si rozšleháme mouku, smetanu a na hrubo nastrouhaný sýr.

  2. Na větší pánvi nebo v hrnci osmažíme na másle pokrájené šalotky, přidáme nakrájené plátky žampiónů, které orestujeme a podusíme.

  3. Když jsou žampiony měkké, přidáme rozšlehanou smetanu s moukou, kam vsypeme i na hrubo nastrouhaný sýr, dál vmícháme pokrájené bylinky a mícháme tak dlouho, až získáme hustou směs, podobnou smaženici.

  4. Směs dochutíme solí a pepřem, poklademe ji na filety a stočíme je do tvaru zavináče a nakonec vše ještě posypeme rybím kořením. Poté zabalíme takto naplněné a zavinuté filety do plátků slaniny.

  5. Ryby pak ještě zpevníme párátky, posypeme bylinkami, pokrájenou šalotkou, česnekem a dáme vše zapéci do pekáčku, vymazaného máslem, pak při pečení přidáme ev. malinko vývaru.

  6. Když jsou filety s náplní dobře propečené, podáváme je s opečeným bramborem a oblohou. Zůstane nám i výborná šťáva i s jemnou houbovo-sýrovo chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!