Krůtí přírodní řízek na hořčici

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g krůtích prsou
3 lžíce pikantní hořčice
150 ml smetany na vaření
hladká mouka
lžíce sezamového semínka
lžička česnekové sojové omáčky
špetka cukru
sůl
pepř
trochu oleje na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na řízky a naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme lehce hořčicí (zbytek přidáme do omáčky.) Řízky necháme chvíli odležet.

  2. Obalíme v mouce se sezamem a zprudka smažíme z obou stran. Poté snížíme plamen a dopečeme do měkka. Krůtí je křehké maso a je brzy hotové.

  3. Hotové maso vytáhneme a do výpeku přidáme smetanu, zbytek hořčice a dochutíme. Necháme chvíli provařit a vrátíme maso. Společně prohřejeme. Hodí se k tomu brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!