Krůtí přírodní řízek na hořčici
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g krůtích prsou
- 3 lžíce pikantní hořčice
- 150 ml smetany na vaření
- hladká mouka
- lžíce sezamového semínka
- lžička česnekové sojové omáčky
- špetka cukru
- sůl
- pepř
- trochu oleje na opečení
Postup Krůtí přírodní řízek na hořčici
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na řízky a naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme lehce hořčicí (zbytek přidáme do omáčky.) Řízky necháme chvíli odležet.
Obalíme v mouce se sezamem a zprudka smažíme z obou stran. Poté snížíme plamen a dopečeme do měkka. Krůtí je křehké maso a je brzy hotové.
Hotové maso vytáhneme a do výpeku přidáme smetanu, zbytek hořčice a dochutíme. Necháme chvíli provařit a vrátíme maso. Společně prohřejeme. Hodí se k tomu brambory nebo rýže.