Hovězí srdce na divoko
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1/2 hovězího srdce
- cibule
- sůl
- sladká paprika
- pepř mletý
- koření na divočinu
- masox
- mouka hladká
- sádlo
- 2 dcl červeného vína
- lžíce rybízové marmelády
- smetana na vaření
Postup Hovězí srdce na divoko
Postup přípravy receptu
-
Na 1,5 lžíci sádla podusíme velkou cibuli, přidáme sladkou papriku a na plátky nakrájené srdce. Krátce orestujeme, opepříme dle chuti, přidáme lžičku koření na divočinu, mírně podlijeme a zhruba 30 minut dusíme.
Potom přidáme víno a dále dusíme a dle potřeby podléváme. Až je srdce téměř měkké, osolíme. Nakonec přidáme marmeládu, rozmícháme, necháme prohřát. Srdce vyjmeme, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.
Pokud je omáčka hustá, zředíme trochou mléka a opět provařit. Vložíme srdce zpět. Podáváme s těstovinami,knedlíkem,dozdobit můžeme šlehačkou a brusinkami.