Sekaná - původně dietní
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 3 rohlíky
- 2 dcl mléka
- 1 cibule
- 1 palička česneku
- 2 vejce
- 50 g uzeného špeku
- voda
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
Postup Sekaná - původně dietní
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky a prolijeme teplým mlékem.
Polotovar mletého masa dáme do mixeru a namělníme s lžící až dvěma horké vody. Takto předupravené maso vyklopíme do mísy.
Ve stejném mixéru rozšleháme nasáklé pečivo se dvěma vejci a rovněž vyklopíme do mísy k masu.
Přidáme lžíci hladké mouky, nastrouhanou cibuli a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a okmínujeme. Vše řádně prohněteme.
Nakonec vmícháme kostičky popuštěného uzeného špeku nebo slaniny.
Takto připravenou směs (téměř kaši) vylijeme“ do vymazané a strouhankou vysypané teflonové formy.
Pečeme při 160 st.C asi 50 minut.