Bezlepkové sušenky koka

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g másla
100 g moučkového cukru
220 g bezlepkové mouky Doves farm modré
1 PL rýžové krupičky jemné
100 g kokosu
2 žloutky
3 PL hořkého kakaa
1 PL rumu
1/2 KL skořice
1/2 KL xantanové gumy

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme změklé máslo na kostičky, cukr, kokos, žloutky, rum.

  2. V misce vedle promísíme mouku, kakao, rýžovou krupičku, skořici a xantanovou gumu. Obojí smícháme a vypracujeme těsto. Necháme jej odležet po tu dobu, než se nám na cca 150°C vyhřeje trouba.

  3. Z těsta odděluje kousky, ušmoulíme kuličku. Tu na plechu s pečicím papírem trošku zploštíme a uděláme do ní otiskem vidličky ozdobné drážky. Vyjde to na dva standartní plechy.

  4. Pečeme asi 15 minut, dle trouby.

  5. Sušenky po upečení necháme na plechu vychladnout a až potom je sundáme. Teplé jsou příliš křehké.

  6. Po vychladnutí jsou sice křehčí, než běžná koka z obchodu, ale zase se náramně rozplývají na jazyku:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!