Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích prsou
- 220 g zelených fazolek – když použijete konzervu ve stylu vapour, fazolky už nemusíte vařit
- 1 lžíce kukuřičného škrobu – rozdělenou po lžičkách
- 150 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžičky rýžového octa
- 10 g cukru
- 2 stroužky česneku – prolisujeme
- 1 lžička zázvoru
- 1 stonek jarní cibulky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce řepkového oleje – volitelné
Postup Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Zasypeme lžičkou kukuřičného škrobu, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme.
Na omáčku smícháme kuřecí vývar, sojovou omáčku, ústřicovou omáčku, rýžový ocet a cukr. Přidáme 2 lžičky kukuřičného škrobu a dobře promícháme. Nakonec přilijeme vývar a zamícháme.
Rozehřejeme olej ve woku, přidáme prolisovaný česnek a zázvor. Restujeme tak 30 sekund, pak hned přidáme kuřecí nudličky. Pokud je oleje málo, přidáme ještě lžíci řepkového oleje. Maso opékáme 3 až 5 minut. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a fazolky. Za stálého míchání restujeme 2 až 3 minuty. Přilijeme připravenou omáčku a mícháme, aby omáčka zhoustla. Vaříme na mírném ohni asi3 minuty.
Podáváme. Můžete přidat ještě rýži. S tou si dozajista už poradíte, že? Když do vody ještě přidáte kuřecí vývar, dostane rýže další chuť.