Kapr na paprice
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce kapra
- 25 g slaniny
- 25 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce oleje
- 4 dl smetany
- mletá paprika
- sůl
Postup Kapr na paprice
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme.
Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme porce kapra a nad mírným plamenem opečeme po obou stranách.
Opečené porce vyjmeme a olej z pánve slijeme, přidáme máslo, rozehřejeme je, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše mírně osmahneme, zalijeme 1 dl vody a 4 dl smetany.
Směs rozmícháme a za stálého míchání povaříme.
Vytvořenou štávu přisolíme, vložíme porce kapra a krátce podusíme. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařeným bramborem.