Rybízová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g hladké mouky
- 120 g celozrnné hladké mouky pšeničné
- 200 g másla
- 250 g třtinového cukru
- 1 lžička skořicového cukru
- 1/2 lžičky citronové kůry
- 1 pudinkový prášek
- 270 ml mléka
- 5 vajec
- 160 g čerstvého rybízu (či mraženého)
Postup Rybízová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Troubu si přeheřejeme na 170°C.
Změklé máslo utřeme s polovinou cukru, poté do směsi vmícháma žloutky a pudinkový prášek. Přisypeme skořici, citronovou kůru a vlejeme mléko.
V jiné míse si vyšleháme bílky se zbytkem cukru do tuhého sněhu.
Mouku přidáme do těsta a opatrně vmícháme bílky. Nakonec vmícháme rybíz a těsto nalejeme do vymazané formy na bábovku.
Vložíme do trouby na přibližně 50 minut. Po upečení necháme chvíli stát a poté vyklopíme.