Mini trubičky s citronovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 balení listového těsta
- Krém:
- ½ l mléka
- 120 g cukru
- 75 g citronového pudinkového prášku
- štávu z ½ citronu
- 2 citronové cukry
- 200 g másla
- 1 vejce
- lžíce vody
Postup Mini trubičky s citronovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme na tenko, nařežeme asi na 2 cm proužky, které ještě překrojíme příčně napůl (z j ednoho balení máme přibližně 26 ks).
Uvaříme pudink z mléka, pudinkového prášku a cukru. Přendáme do robotu, přidáme citronové cukry, citronovou štávu a zapneme na pomalé míchání. Jakmile to částečně zchladne, začneme přidávat postupně máslo rozkrájené na kostečky a mícháme dál, až je krém zcela vychladlý.
Mezi tím každý proužek těsta namotáme trochu přes sebe na malou cukrářskou trubičku, přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem s vodou a dáme péct do vyhřáté trouby na 190 C° přibližně 15 minut nebo do zlatova. Upečené trubičky přendáme na mřížku necháme vystydnout.
Krémem naplníme cukrářský sáček a plníme trubičky. Hotové pocukrujeme.