Mini trubičky s citronovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 balení listového těsta
Krém:
½ l mléka
120 g cukru
75 g citronového pudinkového prášku
štávu z ½ citronu
2 citronové cukry
200 g másla
1 vejce
lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na tenko, nařežeme asi na 2 cm proužky, které ještě překrojíme příčně napůl (z j ednoho balení máme přibližně 26 ks).

  2. Uvaříme pudink z mléka, pudinkového prášku a cukru. Přendáme do robotu, přidáme citronové cukry, citronovou štávu a zapneme na pomalé míchání. Jakmile to částečně zchladne, začneme přidávat postupně máslo rozkrájené na kostečky a mícháme dál, až je krém zcela vychladlý.

  3. Mezi tím každý proužek těsta namotáme trochu přes sebe na malou cukrářskou trubičku, přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem s vodou a dáme péct do vyhřáté trouby na 190 C° přibližně 15 minut nebo do zlatova. Upečené trubičky přendáme na mřížku necháme vystydnout.

  4. Krémem naplníme cukrářský sáček a plníme trubičky. Hotové pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!