Rybízová marmeláda bez odšťavňovače

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1,38 kg (miska) zralého červeného rybízu
600 g cukru
Labella-Pektogel 1:2

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz propereme, zbavíme připadných zelených lístečků a větviček. Tyčovým mixérem v misce co nejlépe rozmixujeme.

  2. Připravíme další misku, do které budeme mačkat šťávu. Vezmeme podkolenku nebo ustřihnutou silonku a do ní pomocí sběračky dáváme rozmixovaný rybíz. Postupně promačkáváme, jak to jde, směrem ke špičce, krásně se uvolňuje veškerá šťáva, kterou mačkáme do nové misky. Pokud se nám zdá, že je v punčošce již hodně vymačkaného odpadu, tak jen opatrně otočíme a vyjmeme. Opět obrátíme a pokračujeme. Já jsem obsah vyndávala pouze dvakrát. Měla jsem 1 kg šťávy.

  3. Šťávu smícháme s cukrem s Pektogelem (Labella 1:2).

  4. Přivedeme k varu a 4 minuty vaříme. Slijeme do čistých sklenic, zavíčkujeme a otočíme na 20 minut dnem vzhůru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!