Bramborou zahuštěné bílé zelí
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 sáček nebo sklenice oblíbeného bílého kysaného zelí
- 1 větší cibule
- 2 lžíce másla nebo sádla
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 3-4 lžíce třtinového nebo obyčejného krupicového cukru
- 1/2-1 lžíce octa na dochucení (pokud je potřeba)
- sůl (nemusí být, pokud je zelí dostatečně slané)
- voda na podlití (pokud není dostatek nálevu v zelí)
- 2 středně velké brambory
Postup Bramborou zahuštěné bílé zelí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme najemno a v hrnci ji orestujeme buď na másle nebo na sádle (já použila vypečené sádlo z právě hotové kačeny). Po osmažení dozlatova přidáme zelí i s nálevem, osladíme, okmínujeme, pokud je potřeba, podlijeme trochou vody a necháme dusit, cca 20 minut.
Poté přidáme najemno nastrouhané brambory a necháme ještě společně provařit cca 5 minut (občas promícháme, aby se zelí nepřichytilo). Podle potřeby a chuti dochutíme ještě cukrem, octem, případně solí.