Bramborou zahuštěné bílé zelí

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 sáček nebo sklenice oblíbeného bílého kysaného zelí
1 větší cibule
2 lžíce másla nebo sádla
1/2 lžičky drceného kmínu
3-4 lžíce třtinového nebo obyčejného krupicového cukru
1/2-1 lžíce octa na dochucení (pokud je potřeba)
sůl (nemusí být, pokud je zelí dostatečně slané)
voda na podlití (pokud není dostatek nálevu v zelí)
2 středně velké brambory

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno a v hrnci ji orestujeme buď na másle nebo na sádle (já použila vypečené sádlo z právě hotové kačeny). Po osmažení dozlatova přidáme zelí i s nálevem, osladíme, okmínujeme, pokud je potřeba, podlijeme trochou vody a necháme dusit, cca 20 minut.

  2. Poté přidáme najemno nastrouhané brambory a necháme ještě společně provařit cca 5 minut (občas promícháme, aby se zelí nepřichytilo). Podle potřeby a chuti dochutíme ještě cukrem, octem, případně solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!