Španělský ptáček s hlívovou omáčkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky hovězího zadního
- 4 cibule nakrájené
- 4 klínky do ptáčků
- olivový olej
- 250 g hlívy ústřičné -nakrájené
- 150 g domácí uzené krkovice
- 100 g krájeného šunkového salámu
- 1 nožičku jemného párku
- 1 vejce uvařené na tvrdo
- 2 kyselé okurky
- 4 PL plnotučné hořčice
- sůl
- koření Argentina od Kotányho
- 100 ml láku z okurek
- 2-3 PL hladké mouky na zahuštění
- hovězí vývar (já dala od Maggi)
Postup Španělský ptáček s hlívovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na větší pánvi orestujeme cibulku na olivovém oleji. Maso neklepeme, potřeme hořčicí, posolíme a okořeníme kořením. Na maso dáme šunkový salám, klínek uzené krkovice, klínek cibule, 1/2 kyselé okurky, 1/4 jemného párku, 1/4 vajíčka.
Maso zabalíme, sepneme párátky nebo převážeme nití. Takto připravené maso dáme do pánve s osmaženou cibulí a necháme zatáhnout. K masu přidáme nakrájenou hlívu, lák z kyselých okurek a zbytek krkovičky nakrájené na kostičky.
Necháme zasmažit, podle chuti ještě osolíme a přidáme koření, přilijeme vývar a dusíme na mírném plameni do změknutí masa. Maso vyndáme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou ve vlažné vodě.
Z masa sundáme nitě, vrátíme zpět do omáčky a necháme ještě zhruba 20 minut vařit. Můžeme podávat. S knedlíkem, rýží, každému dle jeho chuti.