Hruškový dortík s čokoládovou polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 225 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 kávové lžičky mleté skořice
- 1 vejce
- 125 g másla
- Na náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 1 kávová lžička strouhané citronové kůry
- 4 vrchovaté lžíce cukru
- 3 vejce
- 400 g loupaných hrušek
- Na polevu:
- 1 balíček polevy tmavé Dr. Oetker
Postup Hruškový dortík s čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Těsto: mouku s cukrem prosejeme na vál, přidáme zbylé suroviny a vypracujeme v hladké těsto. Ze 2/3 těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím vymazané dno dortové formy. Ze zbylého těsta vyválíme váleček, který položíme na těsto po obvodu formy a vytvoříme asi 3-4 cm vysoký okraj.
Suroviny na náplň dáme do mísy a vymícháme nebo vyšleháme ručním šlehačem. Stejnoměrně nalijeme na těsto, poklademe na čtvrtky nakrájenými hruškami a pečeme v předehřáté troubě na 165°C asi 65 minut.
Po upečení necháme zcela vychladnou. Polevu rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce, nalijeme na dort, opatrně rozetřeme a necháme na chladném místě asi 3 hodinky stuhnout.