Losos na sádle se zeleninou a pečenou bramborou

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g lososa
1/2 citronu
špetka soli
1 lžíce sádla
Příloha:
2 větší brambory
5 dkg anglické slaniny (prorostlejší)
5 dkg tvrdého sýra (já použil Eidam)
sůl
pepř
sádlo
mražená polévková zelenina
5 dkg másla

Postup přípravy receptu

  1. Lososa den dopředu pokapeme citronem a osolíme. Zakryjeme a vložíme do lednice.

  2. V den vaření nejdříve uvaříme ve slupce brambory do měkka. Během vaření nakrájíme na menší kousky slaninu a sýr. Uvařené brambory dáme na plech s pečícím papírem a naběračkou je ještě teplé pomalu promáčkneme tak, aby se otevřely. Na každou bramboru dáme lžičku sádla, slaninu, sýr a vložíme do trouby předehřáté na 200°C (horkovzduch) a cca 30 minut pečeme do křupavé slupky.

  3. Na pánvičce necháme rozehřát lžíci sádla a na něj položíme lososa, nejprve na kůži a smažíme na mírném ohni 3-4 minuty z obou stran, až má losos tu správnou zlatou barvu a kůže křupe.

  4. Během smažení rybičky v další pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, špetku soli a pepře a zprudka smažíme, až bude chytat barvu.

  5. Na ohřáté talíře postupně naskládáme vařené a voňavé dobroty, ať to lahodí i očím a ozdobíme nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!