Pohanka s uzeným tofu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrníček pohanky
1,5 hrníčku vody
200 g uzeného tofu
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce mleté papriky
špetka pepře
sůl
rostlinný olej
2 - 3 lžíce kečupu
pár kapek worchesteru

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku zalijeme osolenou vařící vodou, a přikryjeme pokličkou (již nevaříme).

  2. Tofu pokrájíme na kostičky, cibuli na půlkolečka, česnek na drobnější plátky. V hlubší pánvi (používám wok) rozehřejeme olej, přidáme pokrájené tofu, chvíli opékáme. Potom do pánve vysypeme cibuli a česnek, chvíli restujeme, až cibule zesklovatí. Pak přidáme mletou papriku, promícháme, přidáme kečup a worchester, opět promícháme a odstavíme z plotny.

  3. Podle chuti opepříme, přisolíme a přidáme měkkou pohanku. Vše smícháme, a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!