Kuřecí paličky na žampionech
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 480 g kuřecích paliček – 4 kousky
- 3 špetky směsi italských bylinek
- sůl
- pepř
- 3 lžíce olivového oleje
- 100 g anglické slaniny
- 3 stroužky česneku
- 115 g žampionů z malé konzervy
- 250 ml kuřecího vývaru - rozdělíme na 2 části
- 200 g smetany
- 120 g penne
Postup Kuřecí paličky na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí paličky zasypeme italskými bylinkami, osolíme, opepříme a zakapeme lžící olivového oleje. Necháme v chladu odležet.
Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na středním plameni na pánvi. Přidáme olivový olej, zvýšíme teplotu a opečeme kuřecí paličky. Tak asi 6 až 8 minut. Dáme stranou.
Do pánve přidáme nakrájené žampiony a hrubě nasekaný česnek. Orestujeme a přidáme zpět kuřecí paličky. Zalijeme kuřecím vývarem, zakryjeme a dusíme na středním plameni tak 15 minut. Pokud chcete omáčku hustější, předejte jenom asi 100 ml vývaru.
Dáme vařit těstoviny ve vodě, kterou jsme osolili a přidali do ní asi 100 ml vývaru (pro chuť). Přidáme smetanu a promícháme.
Prohřejeme a podáváme s těstovinami.