Kuřecí paličky na žampionech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

480 g kuřecích paliček – 4 kousky
3 špetky směsi italských bylinek
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje
100 g anglické slaniny
3 stroužky česneku
115 g žampionů z malé konzervy
250 ml kuřecího vývaru - rozdělíme na 2 části
200 g smetany
120 g penne

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky zasypeme italskými bylinkami, osolíme, opepříme a zakapeme lžící olivového oleje. Necháme v chladu odležet.

  2. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na středním plameni na pánvi. Přidáme olivový olej, zvýšíme teplotu a opečeme kuřecí paličky. Tak asi 6 až 8 minut. Dáme stranou.

  3. Do pánve přidáme nakrájené žampiony a hrubě nasekaný česnek. Orestujeme a přidáme zpět kuřecí paličky. Zalijeme kuřecím vývarem, zakryjeme a dusíme na středním plameni tak 15 minut. Pokud chcete omáčku hustější, předejte jenom asi 100 ml vývaru.

  4. Dáme vařit těstoviny ve vodě, kterou jsme osolili a přidali do ní asi 100 ml vývaru (pro chuť). Přidáme smetanu a promícháme.

  5. Prohřejeme a podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!