Polévkové rýžové noky

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g vařené rýže
1 vejce
30 g bylinkové Lučiny
2 toustové chleby nebo jeden rohlík
kávová lžička Vegety bez glutamátů
špetka pepře
pažitka
petrželka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Tousty zbavíme kůrky nebo rohlík okrájíme a necháme v mixéru a nebo el. mlýnku nadrtit na jemnou drť.

  2. Do misky dáme vařenou rýži, vejce, lučinu, vegetu, koření, bylinky a drť. Nejlépe rukou pěkně vypracujeme a necháme 5min odležet.

  3. Mezitím dáme vařit osolenou vodu a pomocí lžiček tvarujeme nočky a necháme je cca 5-7 minut vařit.(hezky vyplavou)

  4. Hotové je sedíme a přidáme k polévce. Dají se vařit i v polévce, ale ta pak se trošku zakalí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!