Polévkové rýžové noky
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g vařené rýže
- 1 vejce
- 30 g bylinkové Lučiny
- 2 toustové chleby nebo jeden rohlík
- kávová lžička Vegety bez glutamátů
- špetka pepře
- pažitka
- petrželka
- libeček
Postup Polévkové rýžové noky
Postup přípravy receptu
-
Tousty zbavíme kůrky nebo rohlík okrájíme a necháme v mixéru a nebo el. mlýnku nadrtit na jemnou drť.
Do misky dáme vařenou rýži, vejce, lučinu, vegetu, koření, bylinky a drť. Nejlépe rukou pěkně vypracujeme a necháme 5min odležet.
Mezitím dáme vařit osolenou vodu a pomocí lžiček tvarujeme nočky a necháme je cca 5-7 minut vařit.(hezky vyplavou)
Hotové je sedíme a přidáme k polévce. Dají se vařit i v polévce, ale ta pak se trošku zakalí.