Polévkové koření z libečku
Recepty, ZavařeninySuroviny
- Mísu libečku i se stonky - čím více, tím lépe, 4 dcl vody, 1 lžička soli, 1 lžíce pokud možno čerstvé majoránky, 2 lžíce slunečnicového oleje.
Postup Polévkové koření z libečku
Postup přípravy receptu
-
Libeček pořádně osprchujeme a pomeleme na masovém strojku. Dáme do hrnce, přidáme vodu a vaříme 15 minut. Směs scedíme přes bílé plátýnko, pořádně vymačkáme.
Do tekuté směsi přidáme sůl, 2 lžíce oleje a majoránku a vaříme tak dlouho, až výluh zredukujeme na polovinu. Nalijeme do skleniček a obrátíme dnem vzhůru.
Vzniklý koncentrát můžeme přidávat do polévek a podle chuti i do jiných pokrmů, například do omáček.