Marinované nové brambory

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 kg drobných nových brambor
200 ml bílého vína
svazek jarní cibulky
100 g anglické slaniny vcelku
2 lžičky cukru
1 lžíce olivového oleje extra virgin
zelená hladkolistá petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme, rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Zároveň připravíme zálivku. Víno vlijeme do kastrůlku, přidáme jemně nakrájené bílé části cibulek, cukr a sůl a vaříme deset minut, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. V polovině doby přidáme slaninu, nakrájenou na drobné kostičky. Poté přilijeme olivový olej a znovu přivedeme k varu, aby se spojil s ostatními surovinami.

  2. Horkou marinádu promícháme s horkými scezenými bramborami. Přidáme kolečka zelené cibulové natě, přiklopíme a necháme marinovat za občasného promíchání.

  3. Marinujeme do vychladnutí a nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Podáváme vlažné nebo vychladlé jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!