Marinované nové brambory
Recepty, PřílohySuroviny
- 1 kg drobných nových brambor
- 200 ml bílého vína
- svazek jarní cibulky
- 100 g anglické slaniny vcelku
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce olivového oleje extra virgin
- zelená hladkolistá petrželka
- sůl
Postup Marinované nové brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory umyjeme, rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Zároveň připravíme zálivku. Víno vlijeme do kastrůlku, přidáme jemně nakrájené bílé části cibulek, cukr a sůl a vaříme deset minut, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. V polovině doby přidáme slaninu, nakrájenou na drobné kostičky. Poté přilijeme olivový olej a znovu přivedeme k varu, aby se spojil s ostatními surovinami.
Horkou marinádu promícháme s horkými scezenými bramborami. Přidáme kolečka zelené cibulové natě, přiklopíme a necháme marinovat za občasného promíchání.
Marinujeme do vychladnutí a nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Podáváme vlažné nebo vychladlé jako přílohu.