Vepřová krkovice v majonéze

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 řízky z krkovice
2 cibule
1 menší sklenice (cca 200 ml) majonézy
200 g Goudy (může být i Eidam)
sůl
majoránka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso mírně naklepeme, posolíme, posypeme kmínem, majoránkou a vložíme do pekáče.

  2. Každou krkovici potřeme majonézou - cca 4 mm vrstvou, na každý kus krkovice nakrájíme jednu cibuli na kolečka a na každý kus masa nastrouháme 100 g Goudy nebo Eidamu.

  3. Pekáč uzavřeme alobalem nebo poklicí a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 50 minut.

  4. Po 50 minutách odstraníme alobal (poklici), výkon trouby dáme na 250 stupňů a pečeme na barvu ještě 10 minut (pokud máme, použijeme horký vzduch nebo gril).

  5. Jako přílohu si můžeme udělat různě upravené brambory. Vynikající jsou na kolečka nakrájené, v troubě upečené a potřené česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!