Kachna pečená s jablky a cibulí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 půlka kachny
4 velké nasekané cibule
2 oloupaná, na osminky pokrájená jablka
hrubozrnná sůl
celý kmín
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Půlku kachny prosolíme, posypeme kmínem. Jablka oloupeme a pokrájíme na osminky. Cibuli nasekáme v sekáčku nadrobno. Kachnu hustě potřeme nasekanou cibulí.

  2. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou. Kachnu pečeme v předehřáté troubě přikrytou druhým pekáčkem. Podléváme výpekem.

  3. Po hodině pečení horní pekáček odstraníme a přidáme do výpeku i pokrájená jablka. Podlijeme a dál pečeme dozlatova a doměkka. Podáváme se špenátem a knedlíkem (nebo bramborem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!