Jehněčí kýta na červeném víně
Recepty, Jiné masoSuroviny
- jehněčí kýta (s kostí nebo bez ní)
- 400-500 ml červeného vína (suché víno)
- kořenová zelenina (3 menší mrkve, 2 menší petržele, kousek celeru)
- 2 menší cibule
- svazek bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj)
- kousek másla
- 3 lžíce rajského protlaku
- hovězí vývar
- sůl
- pepř
Postup Jehněčí kýta na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso jsem osolila, opepřila a protože bylo bez kosti, svázala jsem ho do lepšího tvaru.
V hrnci jsem rozpálila olivový olej a maso na něm opekla.
Maso jsem dala stranou a ve výpeku osmahla kostičky kořenové zeleniny až začaly zlátnout.
Přidala jsem cibuli, bylinky, máslo a po chvíli rajský protlak. Ještě chvíli jsem směs míchala a pak podlila vínem. Nechala jsem ho skoro všechno vyvařit, vrátila do hrnce maso, zalila vývarem, přiklopila a nechala asi 2 hodiny dusit doměkka.
Pak jsem maso vyndala z omáčky a tu jsem propasírovala, dochutila solí a pepřem a maso nakrájela na plátky. Jako přílohu jsem zvolila štouchané brambory s petrželkou.