Krémová polévka z medvědího česneku a pórku
Recepty, PolévkySuroviny
- velký svazek medvědího česneku
- 20 cm pórku (průměr do 3 cm)
- 1 větší brambora
- sůl
- pepř
- muškátový ořech
- 2 lžíce másla
- 700 ml vody (nebo vývaru)
- 200 ml šlehačka
- trochu oleje
- 1 - 2 vejce na omeletu
- sůl
Postup Krémová polévka z medvědího česneku a pórku
Postup přípravy receptu
-
Na masle orestujeme umytý pokrájaný pór, po chvíli pridáme umytý, osušený, pokrájaný medvedí cesnak, chvíľu ešte necháme zavädnúť. Zalejeme vodou (vývarom) a pridáme na malé kocky pokrájaný zemiak.
Osolíme, okoreníme. Keď sú zemiaky mäkké, tyčovým mixérom obsah hrnca rozmixujeme, vlejeme šľahačku, príp. dochutíme a necháme prejsť varom.
Vajce rozšľaháme, osolíme a na panvici na troche oleja osmažíme omeletu. Zvinieme, pokrájame na nudle a pri servírovaní vkladáme do polievky.