Krémová polévka z medvědího česneku a pórku

Recepty, Polévky

Suroviny

velký svazek medvědího česneku
20 cm pórku (průměr do 3 cm)
1 větší brambora
sůl
pepř
muškátový ořech
2 lžíce másla
700 ml vody (nebo vývaru)
200 ml šlehačka
trochu oleje
1 - 2 vejce na omeletu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na masle orestujeme umytý pokrájaný pór, po chvíli pridáme umytý, osušený, pokrájaný medvedí cesnak, chvíľu ešte necháme zavädnúť. Zalejeme vodou (vývarom) a pridáme na malé kocky pokrájaný zemiak.

  2. Osolíme, okoreníme. Keď sú zemiaky mäkké, tyčovým mixérom obsah hrnca rozmixujeme, vlejeme šľahačku, príp. dochutíme a necháme prejsť varom.

  3. Vajce rozšľaháme, osolíme a na panvici na troche oleja osmažíme omeletu. Zvinieme, pokrájame na nudle a pri servírovaní vkladáme do polievky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!