Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
50 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
100 ml piva (zde Budvar 10°)
1/2 Hery či jiný podobný tuk
3 hrsti jemně nakrájeného hlávkového zelí
1 hrst spařených hrozinek
3-4 lžíce cukru
1 lžíce skořice
citronová šťáva podle chuti
vajíčko na potření
3 lžíce strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

  2. Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut.

  3. Pak slijeme a necháme vychladnout.

  4. Na těsto nasypeme strouhanku, zelí smíchané se skořicí a cukrem, podle chuti zakápneme citronovou šťávou.

  5. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!