Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 50 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 100 ml piva (zde Budvar 10°)
- 1/2 Hery či jiný podobný tuk
- 3 hrsti jemně nakrájeného hlávkového zelí
- 1 hrst spařených hrozinek
- 3-4 lžíce cukru
- 1 lžíce skořice
- citronová šťáva podle chuti
- vajíčko na potření
- 3 lžíce strouhanky
Postup Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut.
Pak slijeme a necháme vychladnout.
Na těsto nasypeme strouhanku, zelí smíchané se skořicí a cukrem, podle chuti zakápneme citronovou šťávou.
Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C).